bloemkoolcouscous


Ja we hebben ‘m op cookbookarabia ook al gehad deze post, maar toch, we hebben weer last van een nieuwe aanval van zin in bloemkoolcouscous! Het verhaal erachter is te leuk om niet te herhalen: afgelopen zomer was Merijn in Libanon en op een avond stond ze in vriendin Tamar’s keuken in Batroun te kijken wat ze gingen eten. Er was bloemkool, er waren de geweldige citroenen uit Batroun, (staat bekend om z’n citroenen: bijna dezelfde als de amalfi citroenen, van die prachtige dikkerds met dikke schil en superaromatisch vruchtvlees), er was superfruitige Libanese olijfolie en er waren gefrituurde pijnboompitjes. Ineens was een geweldig recept geboren: een koude zomerse couscous gemaakt van geraspte rauwe bloemkool, citroenrasp en sap, veel goudbruin gefrituurde pijnboompitjes: de bloemkool is fris en knapperig, het citroensap en schil aromatisch, de olijfolie fruitig en de pijnboompitjes notig, met daarna knisperend fleur de sel tussen je tanden. Thuis gekomen raakte Nadia gelijk ook in alle staten van deze zomercouscous en voor we t wisten maakten we ‘m eens per week. In Beirut’s Souk el Tayeb restaurant Tawlet maakten we ‘m ook met groot succes en hij was tevens de hoofdrol in onze delicious. kerstreportage. We noemen dit soort gerechten maar onze nieuwe Arabische keuken. Net zoals vriendin Nada ons in Beirut zei: jullie koken nieuw onbekend bekend Midden-Oosters eten. Oh en nog een te gek nieuwtje op de valreep. Lotte die ons af en toe geweldig assisteert bij onze diners, gaat twee maanden stage lopen bij Tawlet in Beirut! Echt te gek en natuurlijk gaan we haar opzoeken.

 


2 reacties op “bloemkoolcouscous”

  1. Hi,

    ik heb gister nog niet eerder zo lekker bloemkool gegeten. volgens mij een recept van jullie, bloemkoolcouscous. heel fris inderdaad. Waar kan ik het recept vinden?

    Groetjes Sandra